Gerliczki András laudációja 2009. februárjában hangzott el A Vörös Postakocsi Díjának átadásán.

Darvasi Ferenc 1978-ban született Gyomán. A nyíregyházi főiskolán végzett magyar-könyvtár szakon, tagja volt annak az Ampha-körnek, amely lapunk több szerzőjének is az első nyilvános szereplést jelentette. Darvasi Ferenc jelenleg Budapesten él, színház- és irodalmi kritikáit, szépirodalmi munkáit országos lapok közlik.

Véletlen, de szerencsés egybeesése a történteknek, hogy Darvasi Ferenc alig több mint egy hete kapta meg a Bárka folyóirat díját. A Vörös Postakocsi szerkesztői hasonlóan értékelik tevékenységét: nemzedékének máris ismert kritikusa, s lapunkban megjelent publikációi egy hasonlóan sikeres szépírói karrier formálódását is jelzik.

Az induló „A Vörös Postakocsi” 2007-es téli számában jelent meg Tirpákiáda című írása, vallomásos hozzájárulásként ahhoz a formálódó Nyíregyháza-mítoszhoz, melynek szeretetteli iróniával átszott lerombolásában is segédkezett a lap 2008-as őszi számában. Ezen írásának teljes címe. „Bizony mondom néktek, avagy Krasznahorkai László lerombolja a Nyíregyháza-mítoszt, ha volt ilyen”. Stílusparódia, játék, de mindenekelőtt a naprakész kritikus olvasás-tapasztalata tárgyiasul az ilyesfajta szövegekben. Lodövi című kisepikai írása „A Vörös postakocsi” 2008-as tavaszi számában olvasható. Szociografikus pontosság, magabiztos epikus alakteremtő készség, empatikus világformálás. Ahány szöveg, annyi játéktér, annyi új irány. Darvasi Ferenc írói világa előttünk alakul, kívánunk neki ezzel a díjjal is további sikereket!