JAK_logoA fiatal írókat tömörítő legnagyobb magyar szervezet, a József Attila Kör – idén huszonegyedik alkalommal – augusztus 24. és 28. között rendezi meg hagyományos írótáborát a szigligeti alkotóházban. Az idei tábor kiemelt témája: Hogyan kerüli el a literátor az éhhalált?

A tábor nyitónapján, 24-én 21.00 órai kezdettel az alkotóház könyvtárában A Vörös Postakocsi szerkesztősége mutatkozik be. Moderátor Turi Tímea író, kritikus.

A táborban pályakezdés előtt állók számára költői szemináriumot Borbély Szilárd, prózaíróit Grendel Lajos, drámaíróit Mohácsi István, délutáni előadásokat Szilasi László tart. A szemináriumokra írásban lehet előre jelentkezni. A jelentkezéshez mellékelni kell a költői szeminárium esetében 5 verset, a prózaírói szeminárium esetében 5 oldalnyi prózai szöveget, a drámaírói szeminárium esetében pedig 5 oldalas jelenete(ke)t vagy egy megírt színdarabot.

A részvételi díj JAK-tagok 2000 Ft/nap, másoknak 4000 Ft/nap.

Jelentkezni 2010. augusztus 16-ig lehet Nagy Mártinál, az elérhetőségek megadásával. (Telefon, üzenetrögzítő, fax: 06/1/352 7103, jak@jozsefattilakor.hu, 1062 Bp., Bajza u. 18.)

A teljes program elérhető a JAK honlapján (www.jozsefattilakor.hu), illetve ezen a linken.