Képriport Szatmár-csekéről, a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott megem-lékezésről.Kölcsey Ferenc síremléke

Az elmúlt hétvégén, január 16-án tartották a hagyományos Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett megemlékezést Szatmárcsekén. A református templomban az ökumenikus istentisztelet után átadták a rendezvény szervezője, a Kölcsey Társaság Díját. Idén Görömbei András akadémikus irodalomtörténész professzor, a Debreceni Egyetem tanára vette át a kitüntetést. Az ünnepi műsoron közreműködött Varnus Xavér orgonaművész, a Nyíregyházi Főiskola énekkara, valamint Csikos Sándor, a debreceni Csokonai Színház színművésze. Az ünnepség zárásaként a résztvevők megkoszorúzták Kölcsey Ferenc síremlékét a szatmárcsekei temetőben.

A rendezvény filmfelvételét információink szerint a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola stúdiójának honlapján lehet megtekinteni (a szerkesztőségünk a megadott oldalon nem találta egyelőre a filmet).

A január 14-én, pénteken az Új Színház művészei által előadott műsorról a Duna televízió január 20-i, Kikötő c. műsorában láthatnak összefoglalót.

A január 15-i, a nyíregyházi Megyeházán rendezett ünnepségről a Kölcsey Televízió készített összeállítást, melyet a mellékelt linken tekinthetnek meg.

A szatmárcsekei rendezvény teljes képgalériája, melyből itt ízelítőt mutatunk be, a Kölcsey Társaság honlapján érhető el.