Pályázat

Vers- és novellapályázat

A GARBO Kiadó és a Vidám Falu Alapítvány irodalmi pályázata az Ígéretek antológia 7. kötetének kiadásához.

Az Ígéretek 1. kötete a 2009-es tavaszi Ünnepi Könyvhétre jelent meg, most pedig már a 7. kötetet tervezik kiadni. 2012 januárjától a Vidám Falu Alapítvány égisze alatt szervezik a pályázatot és az antológia megjelenését.

Az irodalmi pályázat leírása:

A pályázat beadási határideje: 2012. március 18-án éjfélig

A pályaműveket a kiadóba kell beküldeni, elektronikus úton (szecsody.peter @ garbokiado.hu). A beküldött művek elbírálása folyamatosan történik. A beküldött prózai írásmű maximum 10 000 leütés lehet, vagy 1 vers.

Pályázati feltételek:

A beküldött versek és novellák csak olyan kéziratok lehetnek, amik eddig még nem jelentek meg nyomtatásban. Minden írásművön (a csatolt fájlban!) szerepeljen a szerző (ál)neve, e-mail címe, telefonszáma. Gépelési és helyesírási hibákkal teli írásműveket nem fogadnak. Életkor, végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmi előfeltétel nincs.

A pályázat elbírálása:

Az anyagokat szakértők bírálják el. Azon írásművek, melyek publikálásra alkalmasak, értékelést nem kapnak, csak egy értesítést, hogy a pályázaton eredményesen szerepeltek és szövegük kiadásra kerül. A be nem válogatott írásművek szerzői rövid indoklást kapnak.

A nyertes művek kiadása:

Az irodalmi pályázat nyertes műveit közös kötetben adják ki. A kötetben minden szerző fényképes bemutatkozó oldalt kap. A kiadáshoz 7500 Ft hozzájárulást kérünk a szerzőktől oldalanként. Ezt a hozzájárulást fizetheti maga a szerző, vagy hozhat támogatót.

A megjelent Ígértek köteteket a Lilaköd Könyveskávézóban, és a kiadó web-áruházában forgalmazzák. A könyv-nagykereskedőkön keresztül az ország könyvesboltjaiban is kaphatók, könyvtárakban megtalálhatók. Eljut online és offline médiákhoz. A kötetben megjelent szerzőknek ingyenes bemutatkozási lehetőséget biztosítanak, valamint szerzői, felolvasó esteket, író-olvasó találkozókat szerveznek.

A pályázatnak nevezési díja nincs.

forrás