Program

2012. március 22-én, csütörtökön 17.00.-tól kerül sor az Akvárium Klubban (régi Gödör Klub, 1051, Budapest, Erzsébet tér 14.) a zLabor Kreatív Megoldások KönyvFilm bemutatóval egybekötött könyvszakmai rendezvényére.

A fiatal csapat egy új műfajjal, a KönyvFilmmel jelentkezik a kultúraterjesztés és az olvasásnépszerűsítés területén. A KönyvFilm könyv alapján készülő rövid filmes alkotás, melynek célja az olvasás népszerűsítése. A KönyvFilm a fülszöveghez hasonlóan a könyv tartalmát és hangulatvilágát idézi meg. Egy sűrített, szabadon értelmezett könyvadaptáció, amely kedvet csinál az olvasáshoz. A KönyvFilm terjedelmének és hangvételének köszönhetően az interneten és a közösségi médián keresztül könnyedén jut el a széles közönséghez.

Bővebben a KönyvFilmről: KonyvFilm.zLabor.com

Előzetes hangulatvideó: http://youtu.be/UHdv6FEUvjg

Program:

17.00-tól a KönyvFilm sajátosságai és határterületei címmel a zLabor képviseletében Bene Bálint tart előadást.

KönyvFilm premier: Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című könyvéhez készült rövidfilm bemutatása.

Kerekasztal-beszélgetés: A KönyvFilmről, a kultúraterjesztésről és az olvasásnépszerűsítés modern lehetőségeiről osztják meg tapasztalataikat a különböző területekről érkező vendégeink: Karafiáth Orsolya költő, Juhász Anna a Hadik Irodalmi Szalon művészeti vezetője, Balogh Endre a Prae folyóirat és a Prae.hu kulturális portál alapító-főszerkesztője és Fabricius Gábor kreatív szakember. A beszélgetést Hercsel Adél vezeti.

Kötetbemutató: Csobánka Zsuzsa költő, író, kritikus, Bajtai András költő és Király Levente a Magvető kiadó szerkesztője beszélgetnek Szeghalmi Lőrincz Levelek az Árnyékvilágból című kötetéről.

19.00.-tól fogadás az Akvárium Klubban

21:00-tól Deadly Hunta (UK) zenél, akit a Budapest Riddim Band + KRSA+Jr Brown kísér. (A koncert ingyenes.)

A rendezvény Facebook-eseménye: http://www.facebook.com/events/349065641801980/