A kiállítás a szabolcsi és az észak-keleti régióban lakó emberek hétköznapi életét, sorsát mutatja be a riportfotó hagyományos eszközeivel. A tárlaton látható a brit The Guardian által is közölt, 14 darabból álló, Napszámosok című sorozata, a francia Polka Magazin 2012. áprilisi számában megjelent Tiszavasvári sorozat, az Escher-Károly díjat 1995-ben elnyert fényképe, valamint számos térségünkre jellemző pillanat.

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendez Nyíregyháza város nagyszabású sajtófotó kiállítást. Ezzel is azt szeretné elérni, hogy a város és régió lakossága, egymást jobban megismerve közelebb kerüljön egymáshoz.
A kiállítás célja, hogy bemutassa Kelet-Európa, – kifejezetten Magyarország északkeleti régiójának – sajátosságait, jellemzőit, finom érzékiséggel olyan hétköznapi témákon keresztül, mint a munka világa, a szabadidő eltöltése vagy kulturális hagyományaink, öröklött adottságaink megmutatása. A kiállított 63 riportfotó tökéletes keresztmetszetet láttat a XXI. századi Magyarországról.

Mi vagyunk azok.

TISZAVASVÁRI - Oláh Gyula egykori csendőr albérleti szobájában Tiszavasváriban. A 2011 április huszadikán alakult csendőrséget a belügyminiszter néhány hónap után betiltotta, így az a városban megszűnt, fizetett tagjait tovább nem foglalkoztatta a város. Oláh Gyula elvált, egy éve élttársával, egy cigány gyerekeket tanító matematika-informatika szakos tanárnővel él. Munkája jelenleg nincs, minősített hegesztőként Németországban készül munkát vállalni. 2012.01.22.

Balázs Attila az Országos Sajtófotó Pályázat többszörös díjazottja: 1993-ban első helyezett volt sport kategóriában, 1995-ben a legjobb egyedi hírkép győztese, 1996-ban ismét sport kategóriában második helyezett volt. Az életéért küzdő őzről, 1995-ben készített felvételét beválogatták a XX. század legjobb magyar fotói közé, valamint ezért a fényképért megkapta a jelentős Escher-Károly díjat is. 1993 és 1997 között minden évben díjazott volt a Magyar Sajtófotó Pályázatán.

Rigó László és az őket követő gyerekek mennek a kelet-szlovákiai Nagymihály (Michalovce) egyik fallal határolt panelháza tövében, a Leningrád utcában (Ulica Leningradska). A falat a lakók aját költségéből építíkik, az 525 méter hosszú falrendszer folyamatosan bővül, hogy távol tartsa a szomszédságban lévő romatelep lakóit a saját lakhelyüktől. A város így egyre nagyobb kerülővel közelíthető meg a romák számára. 2010.08.27.

1989-től 2008-ig a Kelet-Magyarország munkatársa, 1993-tól a Magyar Távirati Iroda Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tudósítója. Az évek során, tudósított az EPA-na, az Europress-nek, a Népszabadságnak, a Nemzeti Sportnak, több hetilapnak és magazinnak. Számos országban járt és fényképezett.
Ma már nemzetközi szinten is a legjobb sajtófotósok között tartják számon, áttörést a Napszámosok című fotósorozata hozott 2011-ben. Riportalanyainak érzékeny ábrázolásával a magyar riportfotó egyik meghatározó egyénisége lett.

Hegyes László a Nyíregyházi Állatpark elefánttrénere sétál a sóstói tölgyerdőben Jázminnal a 35 éves ázsiai elefánttal. Nyíregyháza legfontosabb turisztikai célpontjának egyik titka az a szakmaiság, melyről már Európa állatkertjeiban is csak elismerően beszélnek. 2011.04.18.

Balázs Attila, Mi vagyunk azok című kiállítása a nyíregyházi Pál Gyula teremben látogatható május 19. és június 9. között (Váczi Mihály Kulturális Központ, Vay Ádám körút 18.).

forrás és további fotók