2012. május 24-én csütörtökön 19 órától kerül sor Darvasi Ferenc Elválik című könyvének bemutatójára a Hadik Kávéházban.

Helyszín és elérhetőség: 1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: (06 1) 279 02 90 Mobil: 20 502 25 97 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00

A szerzővel Szegő János beszélget.

Darvasi Ferenc prózaíró, a Bárka folyóirat szerkesztője.
Szegő János, a litera.hu egykori, a Magvető Kiadó jelenlegi szerkesztője.
Két szerkesztő, két MTK-szurkoló, két vonatfanatikus.
Most azonban nem a szerkesztésről, nem az MTK-ról és még csak nem is a vonatokról, hanem az Elválik című könyvről, Darvasi Ferenc első novelláskötetéről fognak beszélgetni, mely a Palatinus Kiadónál, Háy János szerkesztésében látott napvilágot.

„Vétkes szerelmek, kis pillanatok, szorongások, egy palack finom, lehetetlenül drága bor, egy el nem álmodott álom, egy soha meg nem kapott állás. Házmesterek, előtáncolók, paprikajancsik, megcsalt férjek és elfeledett feleségek. A mi életünkről, a mi kis életünk intim pillanatairól ír Darvasi Ferenc – ezeket találják e kötet tűpontos novelláiban. Szerzőnk finom mesélő, nem ítélkezik, nem barátkozik, nem rág szájba semmit, csak jönnek ezek a gangos, folyóparti, félhomályos történetek, faluról és a körútról, és majd az olvasó belakja őket, majd az olvasó rostál, ha akar. Darvasi Ferenc olyan okosan és fegyelmezetten adagol, ahogyan a már sok kötetes, rutinos, megért szerzők szokták, akikkel már nem rohan az idő. Pedig vele még rohan, ez az első novelláskötete, és mégis ilyen igazi zamatos, érett darabbal állt elő. Jó darab ez, remek szövegekkel, melyek nem untatnak, melyek segítenek, hogy velünk se mindig rohanjon ez a hűtlen élet. Emlékeket szövő írások, mondanám róluk, ha nem félnék a nagy szavaktól, és ha illene ilyesmi ezekhez a szigorúan faragott, kis világokhoz.”
(Grecsó Krisztián)

forrás

***

Darvasi a Postakocsin:

Bertók-szubjektív
A szavak embere
Hancúrplacc, gardenparti, színészbüfé…

Egész életen át?
Lodövi
“A család az első számú otthonom, de tágabb értelemben ugyanezt jelenti a város és a Szapri” – beszélgetés egy Nyíregyháza-szurkolóval
A második legszebb nő a világon