Meghívó

Szeretné megtudni, hogyan látja városunkat, vidékünket egy német írónő s hogyan élte meg régiónk írója Nyíregyháza német testvérvárosát, Iserlohnt?

Jöjjön el a „városi krónikás”-program magyar-német, kétnyelvű kötetének kóstolóval egybekötött bemutatójára. Találkozzon Regina Lindemann-nal és Mogyorósi Lászlóval, hallgassa meg kétnyelvű felolvasásukat, kérdezzen tőlük, szóljon hozzá, vagy csak egyszerűen élvezze a szellemi teljesítményt.

A Német Fórum/Forum Deutsch Egyesület tisztelettel meghívja

2012. június 4-én 15 órára

a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Konferenciatermébe

 a „Lenyomatok/Spuren” c. frissen megjelent kötet bemutatójára.

Regina Lindemann 1967-ben született a német Ruhr-vidéken és ott is ragadt. Szakképzését követően iparvállalatnál ügyintézőként dolgozott, 2006-tól foglalkozik komolyan fiktív történetek írásával. A Hagen-i távegyetemen kultúra-tudományokat tanul történelmi és irodalmi szakirányon. Publikációi különböző folyóiratokban és antológiákban jelentek meg, egy esetben magyarul is. Jelenleg egy egészen különös hősről szóló történelmi regényen dolgozik.

Mogyorósi László 1976-ban született Nyíregyházán, író, költő. Legutóbbi verses kötete 2011 novemberében jelent meg A szerelem valami más címmel a Napkút kiadónál.
A szerző honlapja

Korábbi interjúnk Mogyorósi Lászlóval Nyíregyháza-Iserlohn testvérvárosi kapcsolatok jegyében Németországban tett látogatása kapcsán.

Ajánljuk továbbá 2009/őszi lapszámunkból Mogyorósi László Iserlohni naplóját és Regina Lindemann versét.