A Váci Mihály Kulturális Központ és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár közös szervezésében 2012. szeptember 28-30. között rendezi meg a Magyar Népmese Napok rendezvénysorozatot.

A program a kuturális örökségünk, a népmese, és az olvasás népszerűsítését tűzte ki célul. Rendezvényünk részeként magyar népmese illusztrációs rajzpályázatot hirdetünk “Mese, mese, mátka …” címmel óvodás és általános iskolás korosztály részére négy kategóriában:

– óvodás kategória (3-6 éves korosztály)

– alsó tagozatos kategória  (6-10 éves korosztály)

– felső tagozatos kategória (11-14 éves korosztály)

– speciális kategória (fogyatékkal élő)

A rajzok bármilyen technikával készülhetnek (pasztell kréta, zsírkréta, tempera, színesceruza, vízfesték, stb.). Az alkotások maximális mérete A/3, melyet 5 cm-es fehér paszpartúrával (kerettel) ellátva kérjük beküldeni. A pályázat egyéni, egy pályázó legfeljebb 3 rajzzal vehet részt. A beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban visszaadni. Intézményeink honlapjáról (www.vacimuv.hu, www.mzsk.hu) letölthető a jelentkezési lap, melyet kérjük a rajz hátoldalára felragasztani szíveskedjenek! A legszebb rajzok alkotóit korosztályonként könyvjutalomban részesítjük. Az alkotásokból 2012. szeptember 28.-október 15. között a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár és a Váci Mihály Kulturális Központ korosztályos bontásban kiállítást rendez.

Beküldési határidő: 2012. szeptember 21. (péntek) 16:00

Cím: Váci Mihály Kulturális Központ 4400 Nyíregyháza, Szabadság tér 9.

Tel: 42/411-822, www.vacimuv.hu

forrás