Krúdy-napokat tartanak és Szindbád Fesztivált szerveznek a hétvégén Nyíregyházán (október 19-21. között). Az események az író szülőházánál kezdődnek pénteken és kulináris örömökkel zárulnak vasárnap Sóstón. Szombaton Krúdy világát idézi majd a Kossuth tér, ahol korabeli vásári forgatag lesz sok zenés programmal. A Krúdy-napok számos kulturális programnak ad helyet.

Idén az író születésnapja alkalmából rendezett megemlékezések mellett három napos, Krúdy világát idéző programsorozatnak ad helyet Nyíregyháza. Pénteken az író szülőházánál kezdődnek a programok, délután a Szindbád nyomában című kiállítást nyitják meg az író tiszteletére a Pál Gyula Teremben, és kihirdetik annak a Krúdy emlékét ápolni hivatott webfejlesztő versenynek is az eredményét, melyet középiskolásoknak hirdettek meg.

Szombaton korabeli vásári forgataggal folytatódik a fesztivál. Gólyalábasok, vándormutatványosok lepik el a Kossuth teret és koncertek is szórakoztatni fogják a közönséget. Vasárnap Sóstón képzőművészeti alkotásokból nyílik kiállítás az Élményfürdőben, illetve Krúdy kedvenc ételeit készíti el a 424 étterem.

forrás

Részletes program: http://www.vacimuv.hu/