Az egri Eszterházy Károly Főiskola Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Magyar Irodalomtudományi Tanszéke kerekasztal-konferenciát rendez A történelmi regény a 19-20. század fordulóján és napjainkban témájában a 2013-as  Gárdonyi–Bródy-év programsorozatában.

Időpont: 2013. április 18., 16.00
Helyszín: Eszterházy Károly Főiskola, Líceum I. /213.

Szeretettel várnak mindenkit 2013. április 18-án, 16.00 órától a Líceumba (Eszterházy Károly Főiskola, Főépület), a Tittel Pál Könyvtár- és Médiacentrum Irodalomtudományi szakrészlegébe (I. emelet 213.) egy újabb irodalmi diskurzusra. Ezúttal műfaji, műfajtörténeti kérdéseket vitatnak meg a kerekasztal-beszélgetés keretében, középpontba helyezve Gárdonyi Géza és kortársai történelmi regényeit. A beszélgetés egyik fő kérdése a közvetíthetőség köré szerveződik: hogyan lehet e műfajt közelebb vinni az általános és középiskolás korosztályhoz, illetve hogyan folytathatnak ezek a művek párbeszédet a közelmúlt és napjaink történelmi, áltörténelmi regényeivel.

Hívnak és várnak mindenkit, akit érdekel a történelmi regény, aki örömmel olvas Gárdonyitól, netán megosztandó ötletei vannak a kérdés módszertani aspektusát illetően.

Diskurzusindító előadók:

Dr. Bartók Béla, főiskolai docens, EKF Történelemtudományi Intézet
Dr. Kusper Judit, főiskolai docens, EKF Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet

facebook-esemény