2013. szeptember 3-án kedden 17 órától

A Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház bemutatja a Vidor fesztiválon:

Ha egy nyári éjszakán egy utazó…
Irodalmi klasszikusok tömörítve (második felvonás)

A paródiaest jeleneteinek szerzői:
Borbély Szilárd, Kiss Judit Ágnes és Podmaniczky Szilárd

Közreműködnek: Jenei Judit, Kuthy Patrícia, Fellinger Domonkos, Illyés Ákos, a Móricz Zsigmond Színház színművészei

Rendező: Illyés Ákos

Az est moderátora: Onder Csaba

Az elmúlt évek hagyományait folytatva A Vörös Postakocsi folyóirat szerzői most arra vállalkoznak, hogy paródiaestjükön rövid jelenetekben forgassák ki az irodalom néhány klasszikus művét és szerzőjét.
A szerzők számára egyedül a dramaturgiai és tematikus keret volt szabott: írjanak négy hangra, egy utazás valamely mozzanatához kapcsolódóan jelenetet, műfaji kötöttség nélkül – komikusan parafrazálva, szatirikusan dramatizálva, abszurd módon rövidítve, kibontva, átírva, továbbírva valamely klasszikus magyar vagy nem magyar mű egészét, ismert vagy éppen eleddig ismeretlen részletét.
A paródiaesten az olvasószínház keretei között három jelenetet láthatnak a nézők, a Móricz Zsigmond Színház színművészeinek előadásában, a szerzők értő vagy éppen félrevezető közreműködésével.

Az idei paródiaest szerzőiről:

Borbély Szilárd
1964, Fehérgyarmat. József Attila- és Magyarország Babérkoszorúja-díjas költő, író, drámaíró, A Vörös Postakocsi folyóirat szépirodalmi szerkesztője. Legutóbbi kötetei: A Testhez. Ódák & legendák. (Kalligram Kiadó, 2010.); Nincstelenek. Már elment a Mesijás? (Kalligram Kiadó, 2013.)

Kiss Judit Ágnes
1973, Budapest. József Attila-díjas író, költő. Legutóbbi kötetei: Üdvtörténeti lexikon (Európa Könyvkiadó, 2009.); Koncentrikus korok (Európa Könyvkiadó, 2012.)

Podmaniczky Szilárd
1963, Cegléd. József Attila-díjas író, költő, újságíró, a librarius.hu alapító szerkesztője. Legutóbbi művei: Szép magyar szótár (Libri, 2009); Balatoni Borozó (Podmaniczky Művészeti Alapítvány, 2012.)

facebook-esemény