Augusztus 30. és szeptember 7. között kerül megrendezésre az idei Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a zenei és a színházi kínálat mellett színvonalas az utca- és bábszínházi program, stand up-comedy, illetve irodalmi, művészeti események is várják a tanévkezdés hetében az érdeklődőket.

A Móricz Zsigmond Színházban kilenc nagyszínpadi előadást láthatnak az érdeklődők, itt lesz egy-egy darabbal például a Katona József Színház, az Örkény Színház, a Madách Színház,  a Játékszín, s a fellépő művészek között van Csákányi Eszter, Fullajtár Andrea, Pokorny Lia, Hernádi Judit, Benedek Miklós, Stohl András, Alföldi Róbert, Mucsi Zoltán és Gálvölgyi János.

A világzenei programban a brazil Flavia Coelho és a francia Deep Forest mellett koncertet ad Herczku Ágnes és Nikola Parov, Pál István „Szalonna”, Szalóki Ági, Bíró Eszter, a Djabe és a Makám. Az idei Vidor legnagyobb változása éppen a zenei eseményeket érinti: a színpad nem fér el a Kossuth téren, így a koncerteknek és a filmvetítéseknek a római katolikus templom előtti tér ad helyet.

Idén is lesz Vidor-kert, a zsinagógában Gershwin-estet rendeznek, a Mustárházban ovi-buli várja a legkisebbeket, a Mustár Rádióban pedig a hallgatók kívánságai alapján állítják össze a világzenei kínálatot. Lesz irodalmi kávéház, izgalmas programot ígér A Vörös Postakocsi és a Metaklub programja. Az Antal-Lusztig gyűjteményből Ámos Imre alkotásait láthatják az érdeklődők.

részletes program