KONFERENCIA FELHÍVÁS

Az Eszterházy Károly Főiskola Anglisztika Tanszéke konferenciát szervez a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

Címe:

Theatres of Existence: City and Country Spaces in Modernist Fiction

A lét szín-terei: város és vidék a modernista prózában

Meghívott előadó:

Dr. Séllei Nóra egyetemi tanár (DE)

az MTA doktora

a Magyar Anglisztikai Társaság elnöke

A konferenciára angol nyelvi és irodalmi, világirodalmi és magyar irodalmi tanszékekről várunk előadókat, de örömmel vesszük doktoranduszok és mesterképzésben résztvevő hallgatók jelentkezését is.

A konferencia időpontja: 2013. november 21. (csütörtök).

Helyszín: Eger,Eszterházy Károly Főiskola

Nyelve: angol és magyar (utóbbi igény esetén)

A tematikus konferencia az elsődlegesen urbánus jelenségként kezelt modernizmus, és az ezt a későmodernben felváltó vagy vele párhuzamosan megjelenő vidék felé fordulás („az angol vidék románca,” Jed Esty szavaival, vagy épp a népi írók a magyar irodalomban) kritikai diskurzusába kíván bekapcsolódni. Az angol nyelvű, illetve a magyar modernista próza alkotásainak térábrázolására, térszimbolikájára fókuszáló előadásokat várunk elsősorban, természetesen beleértve a kimondottan összehasonlító jellegű prezentációkat is.

A konferencián a részvétel ingyenes. Mivel egynapos rendezvényről van szó, szálláslehetőséget sajnos nem áll módunkban biztosítani. Az angol nyelvű irodalmak tematikájába tartozó, valamint a magyar-angol komparatív előadások anyaga tanulmány formájában 2013. november 30-ig benyújtható az Eger Journal of English Studies szerkesztőségébe. Az angol nyelvű lektorált folyóirat szerkesztősége vállalja, hogy a megfelelő szakmai színvonalú írásokat lehozza 2013-as és 2014-es kötetében.

A jelentkezéseket, az előadó nevének és intézményének megjelölésével, az előadás tervezett címével, valamint rövid, 8-10 soros rezümével és az előadás nyelvének egyértelmű megjelölésével dr. Reichmann Angelika főiskolai docenshez kérjük eljuttatni:

2013. október 31-ig, a reichmanna@gmail.com e-mailcímre.

A mielőbbi viszontlátás reményében üdvözletüket küldik a

Szervezők.

 

Eger, 2013. október 1.

Jean Béraud: Várakozás, 1900 (Musée d'Orsay, Párizs)