LITERÁRIUM – Kortárs írók a Müpában
Borbély Szilárd-est

2014. február 17. 20:00 – 22:00
Üvegterem

Közreműködik: Farkas Rózsa
Sorozatszerkesztő: Keresztury Tibor
Műsorvezető-házigazda: Jánossy Lajos
Rendező: Novák Eszter

A Debrecenben élő, egyetemi oktatóként dolgozó, s az elmúlt évtizedben a kortárs magyar líra legszűkebb élvonalába lépett költő estje habkönnyű szórakozás helyett olyanfajta intellektuális és érzelmi kalandot ígér, amelyre évek múlva is emlékezünk. Az Ami helyet (1999), a Halotti Pompa (2004), A Testhez (2010) és tucatnyi egyéb fontos, hangos visszhangot kiváltott kötet szerzője a szeretet, a magány, az alázat, a szorongás, a másik emberhez forduló odaadás, szolidaritás, a kétely és a hit örökös határmezsgyéjén bolyongva a lélek tájainak, a személyiség belső hangjainak avatott, mai líránkban egyedülálló költői megszólaltatója. Mindehhez olyan, az egyetemes kultúrtörténeti hagyományon átszűrt lírai nyelvet talál, amelynek sodró ereje örvénylő folyamként ragadja magával az olvasót. A könyvről könyvre súlyos mélységeket érintő költői “kalandtúra” hatása alól nehezen szabadul, aki ebben a költészetben egyszer is alámerül – de a katarzis sem marad el. Borbély Szilárd vélhetően ezen az esten sem marad adósa annak, aki univerzumába, fájdalmakkal, reményekkel telt, tartalmas magánvilágába belehelyezkedik. A zseniális cimbalomművész, Farkas Rózsa mindehhez megrendítő-felemelő zenei világot, autentikus hangzatokat rendel. Előre szólunk: meg fogja bánni, aki ettől az estétől távol marad.

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban Edenred Ticket Culture & Sport- és Top Prémium ajándékutalvány, Sodexo Kultúra-, Bónusz és Ajándékutalvány, Puebla Ajándék- és Kultúra utalvány, Kultúra- és Ajándék Erzsébet-utalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány ellenében, valamint a SZÉP-kártya szabadidő keretének terhére is megvásárolhatja.

Érvényes Élmény-, illetve Ínyenc-kártyával a Müpa-kártya által nyújtott kedvezmény személyes vagy online vásárláskor is igénybe vehető.

Jegyárak: 2300 Ft

forrás