Közzétették a VIDOR Fesztivál programját a rendezvénysorozat honlapján. Az idei fesztiválra 2014. augusztus 29. és szeptember 6. között kerül sor.

A teljes program

Irodalmi programok

A Vörös Postakocsi idén is jelentkezik Ha egy nyári éjszakán egy utazó… című paródiaestjével, immár a harmadik felvonással, 2014. szeptember 2-án kedden, 17.00-tól, a MŰvész Stúdióban.

A Vörös Postakocsi folyóirat és a Móricz Zsigmond Színház bemutatja:

HA EGY NYÁRI ÉJSZAKÁN EGY UTAZÓ…
Irodalmi klasszikusok tömörítve
(harmadik felvonás)
A paródiaest jeleneteinek szerzői: Borza Tünde, Csabai László, Nagy Zsuka

Közreműködnek a Móricz Zsigmond Színház színművészei.

Rendező: Illyés Ákos

Az elmúlt évek hagyományait folytatva A Vörös Postakocsi folyóirat szerzői most arra vállalkoznak, hogy paródiaestjükön rövid jelenetekben forgassák ki az irodalom néhány klasszikus művét és szerzőjét.
A szerzők számára egyedül a dramaturgiai és tematikus keret volt szabott: írjanak négy hangra, egy utazás valamely mozzanatához kapcsolódóan jelenetet, műfaji kötöttség nélkül – komikusan parafrazálva, szatirikusan dramatizálva, abszurd módon rövidítve, kibontva, átírva, továbbírva valamely klasszikus magyar vagy nem magyar mű egészét, ismert vagy éppen eleddig ismeretlen részletét.
A paródiaesten az olvasószínház keretei között három jelenetet láthatnak a nézők, a Móricz Zsigmond Színház színművészeinek előadásában, a szerzők értő vagy éppen félrevezető közreműködésével.