Idén is megrendezik a fesztivált, immáron tizenkettedik alkalommal, november 26. és december 7. között. Hagyományaikat folytatva programjuk középpontjában továbbra is a kortárs magyar drámák és színpadi alkotások, illetve színházi projektek bemutatása áll. Ezeket egyrészt az elmúlt évad előadásai, másrészt a 2014/2015-ös évad első felének bemutatói közül válogatja a fesztivál zsűrije.

A szervezők az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumától kétmillió forint támogatást kaptak az idei fesztivál megrendezésére. Ez nem teszi lehetővé, hogy saját produkciót is szerepeltessenek a fesztivál magyar szemleprogramjában (Hungarian Showcase Programme), ezért az alábbi felhívást írták ki színházak és együttesek számára a fesztivál szemleprogramján való részvételre.

Ha van olyan november végére vagy december elejére tervezett új kortárs előadásuk, melynek bemutatóját a fesztivál szemleprogramjára tudnák időzíteni, és érdekli egy olyan együttműködési lehetőség, melynek keretében a Kortárs Drámafesztivál Budapest biztosítaná a premierhez a szakmai hátteret (az előadás angol nyelvű szinkrontolmácsolása vagy angol nyelvű feliratozása), promóciót a fesztivál PR-jában és marketingjében, továbbá a fesztiválra érkező külföldi szakemberek részvételét a premiereken, sürgősen jelentkezzenek, és küldjenek minél több információt, esetleg már meglévő reklámanyagot a bemutatni kívánt darabról és a készülő előadásról a lent olvasható e-mail címre. A beérkezett javaslatokról a fesztiválzsűri dönt. A rendelkezésre álló források alapján maximum 3 előadást tudnak bemutatni.

A szemleprogramra idén is 30-50 külföldi szakmai vendéget várnak (színház- és fesztiváligazgatók, rendezők, művészeti menedzserek, szakújságírók és kritikusok).

Csak az előbbiekben felsoroltakat tudják biztosítani ezeknek az előadásoknak a fesztivál keretében történő bemutatásához. Legnagyobb sajnálatukra vidéki és határon túli produkciók esetében a budapesti vendégszerepléssel kapcsolatban felmerülő költségeket nem tudják fedezni.

A javaslatok beküldési határideje: szeptember 20.

Jelentkezni a office.dramafestival@gmail.com elektronikus címen lehet.

forrás