A Vidor fesztiválon rendezik meg az Első Nyírségi Limerick Bajnokság döntőjét, amelyre nevezni egyéni és csapat kategóriában az alábbi témákban lehet: közélet, a hely szelleme (az én kis falum/városom), sport és szabadon választott.

Témánként 3–3 limerick küldhető be, jelentkezni több kategóriában is lehet, a jeligés pályázatokat augusztus 14-én éjfélig várjuk az im@moriczszinház.hu vagy a 4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 4–6. címre.

A beérkezett alkotásokat a fesztivál, a Kelet-Magyarország napilap és A Vörös Postakocsi folyóirat képviselői előzsűrizik, a döntőbe jutott műveket pedig szeptember 1-jén 17 órától a MŰvész Stúdióban adják elő a Móricz Zsigmond Színház művészei.

Megéri limericket írni, hiszen az egyéni és a csapat kategória győztesei a Szabolcs Takarékszövetkezet jóvoltából értékes díjakkal gazdagodnak: az egyéni verseny legjobbja repülőjegyet kap Limerickbe, a győztes csapat tagjai pedig egy hordócska Guinness sörrel ünnepelhetnek. Várunk mindenkit: profikat, amatőröket, leleményes műkedvelőket egyaránt!