– És Susanne? – kérdezte a lány.

– Dehogy! Neki nyúlfogai vannak… – válaszolt a fiú.

– Rita?

– Ő meg túl magas…

– Alice kell neked igaz? A legjobb barátnőmet akarod! – csattan felt a lány.

– Figyelj, Dana. Én sem jó kedvemben teszem. Megbeszéltük nem? Meg akarjuk menteni a kapcsolatunkat. Máshogy nem megy, próbáltuk.

– De miért pont ő? Gyerekkorom óta a legjobb barátnőm. Amúgy lehet, hogy bele se menne.

– Hívd fel! Kérdezd meg! – Dana elgondolkozott, mire barátja, Patrick odament hozzá és szorosan átölelte. – Nem lesz semmi baj. Ezt végigcsináljuk, és újra boldogok leszünk együtt. Megígérem!

A lány kicsit lenyugodott, szó nélkül elindult a telefon irányába, majd fejből tárcsázta barátnője számát. Kis idő múlva a sikernek csöppet sem örülve tért vissza.

– Benne van – mondta.

– Mikor? – kérdezte Patrick.

– Holnap négyre átjön.

– Rendben.

Azzal lefeküdtek aludni, de Dana egy percre sem tudta lehunyni a szemét. Azon töprengett, hogy vajon nekik tényleg szükségük van-e erre. Vajon ez így teljesen normális dolog? Ha egy párnak unalmassá, elavulttá vált a szexuális élete és így tönkrement a kapcsolat, arra tényleg ez lenne a megoldás? Nem kellett volna belemennie ebbe, de nem akarja elveszíteni Patricket, szereti őt!

Másnap háromkor már minden előkészület be volt fejezve és minden szükséges dolog ki volt készítve. Az asztal tele volt sörrel, borral és mindenféle italokkal. Gyertyák voltak mindenütt a hangulatvilágítás megtestesítői. Patrick izgatottan rendezgette a szobát, hozott be papírzsebkendőt, óvszert, chipset…

Eközben Dana csak ült az ágy szélén és merengett. Talán könnyebb lenne, ha nem Alice jönne. Talán csak ez a baj. Hiszen Alice gyerekkora óta a legjobb barátnője. Ezzel az egésszel két embert is elveszíthet, aki fontos neki. Főleg ha rosszul sül el. Patrick elhaladt mellette, épp pakolt valamit, mikor Dana megfogta a kezét, hogy ezzel megállásra kényszerítse.

– Figyelj, hagyjuk inkább ezt, jó?

– Már ezerszer átbeszéltük ezt, Dana. Most már nem fújhatjuk le. Alice úton van.

– Te élvezed ezt, igaz? Látom, milyen fontos neked!

– Magunkért teszem. – Azzal elvette a kezét és folytatta a pakolászást.

Hazudik! – gondolta Dana. Nem a kapcsolatért teszi, élvezi, hogy büntetlenül együtt lehet egy másik nővel. Hiszen férfi! Miért ne élvezné?

Te jó ég, csak ne Alice lenne az! Bárki, csak ne ő! De Patrick ragaszkodott hozzá, nem is csoda, hiszen Alice nagyon jó csaj. Mindig mindent megkapott az életben és most megkapja az én barátomat is. Mindegy. Most már végig kell csinálni mindezt. Nem akarom elveszíteni Patricket, csak ezért csinálom ezt. Csak őérte

Telt az idő és észre sem vették, hogy már négy óra elmúlt.

– Késik – jegyezte meg Patrick.

– Talán meggondolta magát – mondta Dana, közben ökölbe szorította mindkét kezét, remélve, hogy valóban így van. Semminek sem örült volna most jobban. Szemeit lehunyta és összeszorította azokat is, fohászkodott, hogy Alice ne jöjjön.

Csengettek.

Csak a postás! Csak a postás! Csak a postás! – mantrázta Dana magában.

– Szia, Alice! Gyere be! – nyitott ajtót Patrick izgatottan.

– Sziasztok! – jött a válasz az újonnan érkezőtől, kinek tekintete azonnal az ágyon ülő barátnőjére irányult. Dana fel sem nézett. – Baj van? – kérdezte végül.

– Csak kicsit izgul – válaszolt a férfi helyette. – Mit tölthetek neked? – kérdezte a vendéget, azzal eltűntek pár percre a konyhában.

Még nem késő! – gondolta Dana. Lefújjuk az egészet. Alice régóta barátnőm, meg fogja érteni. Én pedig mindent megteszek, hogy megtartsam Patricket. Bár eddig is megtettem mindent… Nem baj, lefújjuk! De egy ilyen húzásért biztosan elhagy! Nem akarom elveszíteni, szeretem őt!

Patrick és Alice nevetgélve tértek vissza a konyhából, itallal a kezükben. Dana hirtelen magához tért, de a látványtól elöntötte őt a féltékenység. Tudat alatt mindig féltékeny volt barátnőjére, hiszen mindig mindent megkap és egyértelmű volt mindig az is, hogy Patrick nagyon tetszik neki. És most őt is megkapja, méghozzá aranytálcán, általa nyújtva!

Ahogy teltek az órák, a jókedv fokozódott, és a gátlások kezdtek oldódni. Nekikezdtek nyíltan beszélgetni a dologról:

– És hogy akarjátok csinálni? – kérdezte Alice. – Úgy értem… Elkezditek és én beszállok?

– Gondolom igen, úgy jó lesz – válaszolt Patrick lelkesen.

Dana csak ült az ágy tövében, kezében egy tele pohárral. A pohár döntögetésével mozgó folyadékot figyelte unottan. A férfi közelebb ült hozzá és megcsókolta. Közben felhúzta őt az ágyra, és a fejtámlának támaszkodva, egymás mellett ülve folytatták. Patrick egyre hevesebben csókolt, belemarkolt Dana mellébe, benyúlt a felsője alá és úgy is belemarkolt. A lány kicsit ideges volt, zavarta az egész helyzet, de eltökélten engedett mindent a barátjának. A férfi levette a pólóját és Dana felsőjét, melltartóját is a földre hajította. Alice csak ült az ágy szélén, itallal a kezében és nézte őket. Patrick benyúlt barátnője nadrágjába és izgatni kezdte, mire a lány színlelt felizgultságot mutatva tolta le magáról a farmert. Erre a férfi is megtette ugyanezt és pár pillanat múlva még mindig a fejtámlának dőlve már meztelenül csókolták ott egymást. Patrick két ujját a lányba dugta, aki a pia miatt teljesen elfelejtette, hogy nem kettesben vannak. Úgy érezte olyan minden, mint régen, amikor még gyakran csinálták és jó volt egymással. Újra ott érezte magát azokban az időkben, abban a boldogságban és úgy érezte most minden tökéletes. Nem akarta, hogy ez az érzés valaha elmúljon.

A férfi felnyögött, ami kizökkentette Danát a gondolataiból és arra késztette, hogy lopott pillantást vessen a férfira. Szeme sarkában meglátta Alice-t, ahogy fehérneműben Patrick farkán szorgoskodik. Dana szíve nagyot dobbant a látványtól, lélegzete elakadt, és azonnal ráeszmélt, hogy mégsem kettesben vannak, mégsem boldogok és ez sajnos mégiscsak a könyörtelen valóság. Zavartan kért elnézést és rohant ki a fürdőszobába, ahol épphogy beért az ajtón, térdre csuklott a vécécsésze előtt és hányni kezdett. Nem érezte jól magát, pedig alig ivott. Elöntötte a düh, a csalódottság és a féltékenység érzésének különös egyvelege. Mindez annyira felkavarta, hogy szervezete magából mindent kiadva próbált ezektől megtisztulni.

Az ajtó tövébe ült le, meztelen testén érezte a csempepadló hidegét. Sírni kezdett, nem is sírni, zokogni. Nem tudta elhinni mindazt, amiben éppen benne van, ameddig eljutott. Tökéletes testű barátnője mellett elbújhat, hiszen Alice-nek csodálatos mellei, ragyogó alakja és tündérien szép arca van. Bárkit megkaphatna, de ő most éppen Dana szerelmét fogja megkapni.

Langyos könnycseppek hulltak alá, csepegtek pucér melleire és a csempére. Nem értette, hogy süllyedt idáig az egész, hogyan jutott ide a kapcsolat. Ő csak rendbe akarta hozni ezt, hogy Patrick és ő újra boldogok lehessenek. Azért ment bele mindebbe. Azért viselte el mindezen megpróbáltatásokat. Zokogott tovább és lelke háborgott, kitörni kívánt tehetetlen testéből. Újabb hányinger kerülgette, de hatalmat vett fölötte és magába fojtotta. Dideregve ült a hideg padlón és újfent meghallotta azt az ismerős nyögést, amit az előbb, majd az azt követő ritmusos, félreismerhetetlen mozgást.

Hangos sírásba kezdett, miközben végighallgatta, ahogy élete szerelme az ő legjobb barátnőjét éppen a szomszéd szobában döngeti.

Szabó Attila fotója