Lezárult  a Kortárs folyóirat “Életem legfontosabb értéke” című esszépályázata.

Kortárs folyóirat idei pályázatában arra a cseppet sem egyszerű kérdésre kereste a választ, hogy mi biztosíthatja boldogulásunkat az elkövetkező húsz évben, mitől lehet teljes értékű az életünk. Bár nagy terjedelmű esszékkel lehetett jelentkezni, így is közel hetven pályamű érkezett. A zömében harminc év alatti pályázók munkái révén a pályázat kiírói azzal az örömmel szembesültek, hogy a mai fiatalok olyan értékekben látják a boldogság kulcsát, mint a nyitottság, a szorgalom, az alkalmazkodóképesség vagy a művészetre való fogékonyság.

A győztes pályázatokat jövőre publikálják a Kortárs folyóiratban.  Az első három helyezett a 2018-as Kortárs-díjátadón veheti át pénzjutalmát november 16-án 17:30-tól a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A Kortárs-díjról

A díjat még a ’90-es években alapította a folyóirat szerkesztősége. Olyan alkotó kaphatja meg, aki adott évben publikált a lapban, és eddigi életműve, művészi teljesítménye alapján érdemes a díjra. A Kortárs-díjat az aktuális szerkesztőség tagjai ítélik oda. 2014 óta a három díjazott közül az egyik alkotó mindig képzőművész.