Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 42. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot. Az irodalmi pályázat tábora 2019. április 23. és április 26. között Sárvár városában lesz megrendezve.

A pályázatra 14-18 év közötti középiskolás diákok magyar nyelven írt munkáit várják vers-, próza- és tanulmány-kategóriában. A pályázat benyújtási határideje 2019. február 28.

Az ötven legjobb pályázat szerzője meghívást nyer a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveiket, valamint sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2019. április 2-ig juttatják el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítanak részükre.

A pályázatok beküldhetők:
-e-mailben (csatolt mellékletként word-dokumentum file formátumban) az info@szephalom-konyvmuhely.hu címre. A pályázó a nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát is, valamint az iskolája nevét, címét kell az e-mailben feltüntesse. A két különböző kategóriában (pl.: vers és próza) pályázókat arra kérik, külön mellékletben küldjék műveiket (pl. XY versei és XY prózái). Kérik, hogy ne küldje senki minden egyes versét vagy minden egyes novelláját stb. külön file-ban! Fontos továbbá, hogy minden írás fölött szerepeljen az író neve! A pályázat nem jeligés. 
– postai úton, egy példányban. A több kategóriában pályázóknak külön borítékban kell küldeniük a vers-, a próza-, illetve a tanulmány-pályázatukat! A borítékon kívül fel kell tüntetni, milyen kategóriába tartozik (pl. „verspályázat”, „prózapályázat”). A postán érkező pályaművekben is kérik feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mailcímét, esetleg telefonszámát is, iskolája nevét, címét, e-mail címét, esetleg telefonszámát. A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várják. A pályázat nem jeligés.

Forrás: litera.hu