A film rámutat, mi tesz valakit igazi bajnokká, miben rejlik az őszinte harcos szív elhivatottsága és örökre az emlékezetünkbe vési, hogy akármerre is vezessen az ember útja, a múltunktól soha nem szabadulhatunk meg.

Sylvester Stallone és az általa megteremtett Rocky kultúra nagyban meghatározta a 90-es évek legkedveltebb filmjeinek a listáját. Valószínűleg rengeteg férfi kapott a Rocky filmek hatására az edzőtermi vasak után és hitte el magáról, hogy ha igazán akarja, hegyeket mozgathat meg legyőzhetetlen erejével. Ezzel egyenes arányban persze a nők is szerelmesek lettek a 100% izom Sylvester-be és a férfi ideál is ennek tükrében változott. Erős, izmos, védelmező férfit szeretett volna minden törékeny nő maga mellett tudni.

A Creed II. az egyik legsikeresebb 2018-ban bemutatott amerikai sportdráma. A kultikus Rocky-sorozat immár nyolcadik részének forgatókönyvét maga Sylvester Stallone írta. A film főszereplője a 2015-ös történethez hasonlóan Adonis Creed, az ígéretes jövő előtt álló bokszbajnok. A történet, ahogyan az első rész és az azt megelőző ikonikus Rocky történetek, nem egy átlagos, ész nélkül verekedős, bunyós film. Az ökölvívás tulajdonképpen csak egy sport, ami köré a cselekmény épül, valamint összeköti a szereplők múltját és ezzel együtt jelenét is.

A két történet között három év telik telik el. Adonis Creed (Michael B. Jordan) győzelmet győzelemre halmoz, nehézsúlyú bajnokból világbajnokká lép elő. Ő a legjobb a legjobbak között. Magánéletében legalább annyira sikeres, mint a ringben, hiszen gyönyörű szerelme, Bianca Taylor (Thessa Thompson) igent mond neki, majd rövid időn belül bejelenti, hogy áldott állapotban van. Los Angelesbe költözésük után Adonist a ringbe hívja Ivan Drago (Dolph Lundgren) fia. Ivan az az egykori szovjet bokszoló, aki harminchárom évvel ezelőtt halálra verte apját, Apollo Creedet. Most a két sarj, Drago fia, Viktor (Florin Monteanu) és Adonis Creed szállnak ringbe.

Rocky, a legyőzhetetlen bokszoló nem csak saját karrierjét vitte a csúcsra, hanem az őt körülvevő sportoló társaiét is. A Creed első része is tökéletesen megidézte a Rocky életérzést, hiszen Apollo fia mellett az egyre idősebb és bölcsebb, ám még mindig csúcsformában lévő Stallone is hozta a kötelezőt. A film főszereplője Adonis Johnson sajnos nem ismerhette meg világhírű édesapját, Apollo Creed-et, aki nehézsúlyú bokszolóként egy végzetes meccs után, fia születése előtt vesztette életét. Adonis ereiben, akárcsak az apjáéban, a bajnokok vére csörgedezik. A Rocky Balboa szárnyai alatt tanuló fiatal tehetség előtt már az első részben sincsenek hátárok, a sok kemény edzés után mestere a legjobbak egyikét faragja belőle. A Creed első része azt meséli el, hogy egy árván felnőtt kisfiú hogyan ismeri fel magában édesapja örök életre szóló hagyatékát míg most a második rész sokkal mélyebbre ás.

A bajnokká válás dicsfényében is tartogat az élet nehézségeket a fiatal harcos számára. Adonis a Creed II.-ben olyan ellenfelet kap, akivel családjaik közös múltja miatt még nagyobb feszültség lengi körbe a mérkőzésre váró arénát. Rocky Balboa, aki apja helyett is apja az ifjú titánnak, mindvégig mellette áll és együtt, egymást erősítve néznek szembe Apollo elvesztésének soha el nem múló fájdalmával és a fiára váró új feladatokkal. A régi sérelmekkel való szembenézés nem csak a múlt feldolgozásában segít, de arra is rávilágít Adonis Creed számára, hogy miért is érdemes küzdeni. A mester és tanítványa együtt jönnek rá, hogy a nyertes bokszmeccsek örömittas mámora után van valami sokkal fontosabb dolog az életben, amit nem pótolhat egyetlen bajnoki címvédés sem. Ez pedig a család. A Creed II. visszanyúl az alapokhoz és újra rámutat, miért is születtek meg annak idején a Rocky filmek. A szereplőket és a nézőket is megtanítja arra, mi tesz valakit igazi bajnokká és miben rejlik az őszinte harcos szív elhivatottsága. Örökre az emlékezetünkbe vési, hogy akármerre is vezessen az ember útja, a múltunktól soha nem szabadulhatunk meg.